Yeni Nesil Güvenli Lastikler

Yeni Nesil Güvenli Lastikler

Yeni Nesil Güvenli Lastikler

Lastik, bir araç düşünüldüğünde en öncelikli konuların başında gelir. Aracın doğru bir şekilde hızlanması, yavaşlaması ve düzgün bir biçimde yakıt tasarrufu sağlaması ancak doğru lastik seçimiyle mümkündür. Doğru ve güvenilir lastik seçimi yapmayanların sonrasında pişman olduğu rahatlıkla görülebilecektir. O yüzden, lastik seçimi yapılacağı vakit lastik piyasası iyi araştırılmalı; lastiğe ilişkin tüm konular detaylı bir şekilde incelenmelidir. Böyle hareket edildiği takdirde; sürücünün içine daha fazla sinen bir lastik alması ve kullanması daha olasıdır. Teknoloji geliştikçe lastiklerin özellikleri de gelişmiş; lastikler performans yönünden çok belirleyici bir vaziyet almıştır. Bu nedenle, Maltepe lastik seçilirken tam manasıyla araştırma yapmak ve ona göre karar vermek sürücü lehine olan bir gelişmedir.

Lastik Kullanımı ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her şeyde olduğu gibi lastik kullanımında da dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Bu hususlara gerektiği gibi riayet edilirse; lastiklerin ömrü uzar ve daha sağlıklı lastik kullanımı sağlanmış olur. Lastik kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Lastik ömrünün uzun olabilmesi için araba kullanırken ani fren ve patinaj gibi lastiğin yanmasına sebep olacak hareketlerden kesinlikle uzak durulmalıdır.
  • L]astiklerin ömrü maksimum 10 yıl olmaktadır. 10 yılı aşmış olan lastiklerin daha fazla kullanılmaması gerekir. Lastiklerde yıpranma varsa 10 yıllık süre beklemeksizin lastikler değiştirilmelidir.
  • Saklama koşulları lastik ömrü için oldukça mühim bir meseledir. Düzgün saklama koşulları altında saklanan lastiklerin ömrü daha uzun olmaktadır.
  • Lastikler araçtan çıkarıldığı vakit detaylıca fazla tazyiki olmayan suyla yıkanmalıdır. Yıkandıktan sonra lastiklerin iyice kurulanması da lastiğin sağlıklı kullanımı açısından son derece önemlidir.
  • Yolda bulunan toz, tuz, çamur, zift ve çeşitli kimyasallar aracın lastiklerinin aşınmasına sebep olur. Aracın fren mesafesi ve performansı lastiklere bağlı gerçekleştiğinden aşınmış lastikler fren mesafesinin artmasına sebep olmaktadır.
  • Aracın lastik basınçlarının birbiriyle eşit olması gerekmektedir. Lastik hava basınçları; aracın sahip olduğu ağırlığa, ağırlık dengesine ve lastik ebatlarına göre değişkenlik göstermektedir. Bu konuya ilişkin profesyonel yardım almak yerinde olacaktır.

Yeni nesil güvenli lastikler incelendiğinde; sürücünün istediği tüm detayların düşünülerek tasarlandığı görülecektir. Bu durum bu lastiklerin çok fazla rağbet görmesini sağlamaktadır.

Whatsapp