Pendik Rot & Balans

Pendik Rot & Balans

Pendik Rot & Balans

Arabanızın veya kamyonunuzun iyi çalışmasını sağlamak için, ister kendiniz yapın ister bir oto tamir atölyesine götürün, üzerinde rutin bakım yapmanız gerekir. Yağ ve filtrelerin değiştirilmesi, bujilerin ve ön cam sileceklerinin değiştirilmesi, lastiklerin hizalanması ve dengelenmesi gibi görevler önemlidir. Tüm bunlar aracın ömrünü uzatır ve yolda kalmasını önler. Hiçbir makine bakım olmadan sonsuza dek düzgün çalışmaz. Bu nedenle Pendik rot ve balans ayarı yaptırmak gerekli bir uygulama olarak öne çıkar.

Pendik Rot Ayarı

Lastik hizalaması olarak da bilinen Pendik rot ayarı, daha çok otomobilin süspansiyon sistemine yapılan bir ayarlamadır. Süspansiyon, tekerlekleri araca bağlar. Şoklar, payandalar ve bağlantı çubukları, süspansiyon sistemini oluşturan parçalardan sadece birkaçıdır. Arabanız bir tarafa ilerlemeye başladığında veya siz dümdüz yolda sürüş yaparken direksiyon farklı bir tarafa döndüğünde, muhtemelen bir hizalamaya ihtiyacınız vardır. Bir başka işaret de lastiklerdeki eşitsiz aşınmadır. Böyle bir durum ile karşılaştığınız zaman en kısa sürede Pendik rot ayarı yaptırmanıza yarar vardır.

Pendik Balans Ayarı

Arabada eşit olmayan bir ağırlık dağılımı söz konusu olduğunda, lastiklerin dengelenmesi gerekir. Tekerlekler dengesiz olduğunda, düzensiz lastik aşınması, titreşim ve süspansiyon hasar görebilir. Bir lastik dengesi sırasında, tekerlekler araçtan çıkarılır ve bir lastik dengeleme makinesine monte edilir. Makine, dengesizliği ölçmek için lastikleri ve tekerlekleri döndürür. Oto tamirci daha sonra uygun lastik ağırlıklarını belirler ve lastiklerin düzgün ve eşit bir şekilde dönmesi için bunları tekrar dengeye getirebilir.

Pendik Rot ve Balans Neden Önemli?

Bu iki onarım önemlidir çünkü arabanızın sorunsuz ilerlemesine yardımcı olurlar. Hiç kimse engebeli bir arabaya binmeyi sevmez; lastiklerin dengelenmesi ve hizalamanın kontrol edilmesi yumuşak bir sürüş sağlayacaktır. Ayrıca lastiklerin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur ve onları düzensiz aşınmaya karşı korur. Araba iyi çalışmıyorsa, motor daha çok çaba gösterir, daha fazla yakıt yakar ve hayati önem taşıyan motor parçalarını daha fazla yıpratır. Lastiklerin ve hizalamanın bakımı, motoru elden geçirmekten daha ucuzdur. Bu ufak tefek bakımı yapmak aracınızı en iyi biçimde koruyacaktır.

Whatsapp