Maltepe Rot & Balans

Maltepe Rot & Balans

Maltepe Rot & Balans

Maltepe rot & balans hizmetleri, araçların performansını ve güvenliğini artırıyor. Otomobillerde yolculuk esnasında hissedilen titreme, aracın sağ ya da sol tarafa meyilli olması, rot – balans ayarında sıkıntı olduğunun göstergesidir. Aracın bir tarafa doğru çekmesi sürücülerde tedirginliğe yol açar, araç hakimiyetini olumsuz etkiler, kaza riskini artırır. Bilinçli bir sürücü rot – balans ayarını 5 – 10 bin kilometrede bir kontrol ettirir, gerekli bakımları yaptırır. Fuat Otomotiv ustalarının da önerdiği bu kilometre sınırı, araçların performansını olumlu etkiler. Rot balans ayarı yapılmış araçlarda bile bazen engebeli yol deneyimi sonrasında ayar bozukluğu gözlenir. Bu yüzden sadece kilometreye bağlı kalınmamalı, engebeli – kötü yol sonrasında da rot balans ayar kontrolü yaptırılmalıdır.

Rot & Balans Ayarı

Rot ayarı, araç direksiyonuyla birlikte tekerleklerin de paralel hareket etmesini sağlayan hassa ayardır. Direksiyon hareketleriyle rot ayarının ne durumda olduğu gözlenebilir. Ancak unutulmamalı ki rot ayarı, kolaylıkla fark edilemeyebilir, sürüş esnasında araçta titreme ya da sağa – sola meyil varsa rot ayarlarında problem olduğu söylenebilir.

Balans ise araç tekerlekleriyle ilgilidir, tekerlek açılarının birbirine eşit olmasını ifade eder. Balans, olması gerektiği gibiyse araç dengeli bir seyirle seyahat imkânı verir. Yolculuk esnasında araçta titreme varsa balans ile ilgili bir dengesizlik olduğu söylenebilir. Tekerleklerdeki uyumsuz performans da balans sorununa işaret eder.

Rot balans ayarı genellikle birlikte kontrol edilir ve yapılır. Tekerleklerin ağırlığı eşit şekilde karşılaması ve araç performansına yansıtması rot balans ile sağlanır. Araçtaki titremeler, yüksek hıza çıktıkça aracın farklı yöne meyletmeleri kesinlikle hassasiyet gerektirir. Maltepe rot & balans ustalarımız, yağ değişiminde, lastikle ilgili alınan hizmetlerde rot balans ayarlarının da kontrol ettirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Maltepe Rot Balans Ayarları Hizmeti Fuat Otomotiv’de

Maltepe rot & balans ayarlarında kontrol, ayar hizmeti veren Fuat Otomotiv ustaları, sürücüleri bu konuda bilgilendiriyor, risklere karşı uyarıyor. Her sürücünün 5 bin kilometreye ulaştıktan sonra kontrol ettirmesi gereken rot balans ayarı, aslında basit otomobil bakımlarında dahi yaptırılabilir. Fark edilmeyen ya da uzun yolculuk öncesinde ihmal edilen rot balans ayarı, ne yazık ki talihsiz kazalara zemin hazırlıyor. Maltepe rot & balans ayarlarını yapan ustalarımız, tüm uzmanlığıyla aracınızın ve sizin risklere karşı korunmanızı sağlıyor. Rot balans ayarı yaptırmak ya da bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Whatsapp