Kartal Kaplama Lastik

Kartal Kaplama Lastik

Kartal Kaplama Lastik

Kaplama lastikleri, yapıları değiştirilmeden aşınmış dişleri yeni bir sırt ile değiştirilecek şekilde yeniden üretilen kullanılmış lastiklerdir. Genel anlamda bu, lastiğin daha uzun süre dayanmasını sağlamak için eski bir lastiğin karkasına yeni bir diş eklemesi anlamına gelir. Sürücüler, genellikle daha ucuz fiyatlarından veya daha çevre dostu sürüş nedeniyle kaplanmış lastikler tercih ederler. Kartal kaplama lastik, uzun vadede birçok avantajı beraberinde getirir.

Oto Kaplama Lastik Nedir?

Yeniden kalıplanmış lastiklerde, yeni kauçuk malzeme ile değiştirilen sadece lastiğin dişleridir. Ortalama olarak bu, lastiğin toplam kütlesinin sadece %20 ila %30'unun değiştirildiği anlamına gelir. Kartal kaplama lastik ile daha az malzeme kullanılır. Yeniden kalıplanmış lastiklerin fabrikadan yeni çıkmış muadillerinden daha uygun fiyatlı olmasının ana nedeni de budur.

Kaplama lastikleri en sık olarak kamyonlara, otobüslere ve kamyonetlere, bazen de yarış arabalarına ve uçaklara uygulanır. Bu tarz lastiklerin hacimleri, binek araba lastiklerininkinden daha büyüktür. Bu nedenle onları kaplamak daha mantıklıdır.

Bir lastiği kaplamanın birden fazla yolu vardır ve kaplamalar genellikle ekipmanlarının mevcudiyetine ve yeniden kalıplanması gereken özel lastik parametrelerine bağlı olarak farklı yöntemlere güvenirler. Ancak kaplamadan önce eski lastik hazırlanmalıdır. Gömülü döküntü veya aşınma gibi insan gözüyle görülemeyen herhangi bir potansiyel lastik hasarını bulmak için makaslama gibi çeşitli testler ve incelemeler yapılır. Bu, hangi karkasların kullanılabileceğini ve hangilerinin kullanılamayacağını filtreler.

Her Lastik Kaplanır Mı?

Her lastik kaplanamaz. Karkasın kendisine herhangi bir zarar gelmediğinden emin olmak için incelemeler gereklidir. Karkas güçlü, dayanıklı veya yeterince iyi durumda değilse, büyük olasılıkla kullanılmayacaktır. Benzer şekilde, doğru lastik sırtını doğru karkasla eşleştirmek de önemlidir. Sırt her zaman işlemde kullanılan temel karkas ile aynı derinliğe sahip olmalıdır. Aynı zamanda, bu en az 2-3 mm derinlikte olmalıdır.

Sonuç olarak, 2 mm'den daha az derinliğe sahip herhangi bir karkas, yeterince derin bir lastik sırtı taşıyamayacağı için kullanılamaz. Daha da kalın bir dişin gerekli olduğu ve bu lastiklerin ömrünün daha da uzatılabileceği düşünülürse, daha kalın bir karkas da tercih edilir.

Whatsapp