Kar Lastiği ve Zinciri

Kar Lastiği ve Zinciri

Kar Lastiği ve Zinciri

Kış aylarında araçların hareket etmesi ve yürümesi ile alakalı çözümlerin bitmesiyle devreye kar lastikleri ve kar zincirleri giriyor. Kar lastikleri ve bu lastiklere bağlı olan kar zincirleri araçların en zorlu hava şartlarında yolların buzlanmış olmasına rağmen araçların ilerlemesine olanak tanır. Ülkemizin birçok bölgesinde dağlık alanlar mevcuttur ve bu yollarda zorlu kış şartlarında kar lastiği ve kar zinciri takmak hem zorunludur, hem de bu lastik ve zincir sayesinde olası yolda kalma durumlarından kurtulmuş olursunuz.

Zaten dağlık bölgelerde yer alan işaret levhaları ve tabelalar sizlere bu konu ile alakalı yol gösterecektir. Kar lastiği ve zinciri kullanmak kış aylarında kesinlikle gereklidir. Kar zincirleri tekerlek ve akslara sabitlenerek kullanılır. Kar lastiklerine ve normal lastiklerinize kar zincirlerinin monte edilmesi pek çok şekilde yapılabilir.

Alışık olduğumuz zincirler bir halka sayesinde lastiklere sabitlenir ve gerginleştirilerek sağlam durması sağlanır. Kar zincirlerini sürekli kullanma zorunluluğu bulunan kişiler için hazır monte edilmiş olan kar lastiği ve zincirini kullanmak mantıklı bir seçim olacaktır. Jantların üstünde klipsli mekanizmaların olması, kar zincirlerini klipslere sabitlemektedir. Bu kısımdaki önemli nokta araçların bütün akslarında yer alan lastiklerin kış lastiklerinden olmasıdır. Kar zincirleri tek başına pek bir anlam ifade etmez. Bu zincirleri kar lastikleri ile kullanmak mantıklıdır. Ayrıca bu zincirler sürekli olarak kullanılmamalıdır. Normal havalarda ve mahalle aralarında bu zincirler çevre için zararlar oluşturabilir.

Whatsapp