Çıkma (İkinci El) Lastiğin Avantajları

Çıkma (İkinci El) Lastiğin Avantajları

Çıkma (İkinci El) Lastiğin Avantajları

Çoğu otomobil sahibinin en çok önem verdiği konuların başında otomobilin lastikleri gelmektedir. Çünkü otomobili performans açısından en çok etkileyecek olan hususların başında lastikler gelmektedir. Lastiklerin malum olduğu üzere belli bir kullanım ömrü bulunmaktadır. Bu şekilde, lastik kullanımına gerekli özen ve hassasiyetin sürücüler tarafından gösterilmesi gerekmektedir. Ancak belli bir süre sonunda da kullanıma ne kadar özen gösterilirse gösterilsin lastiklerin ömrünün sonuna gelinmektedir. Sürücüler, araçlarının lastiklerini değiştirmek istedikleri vakit baktıkları ilk seçenek sıfır lastik olmaktadır. Ancak piyasada sıfır lastiklerin fiyatlarının yükselmesi sürücülerin farklı arayış içine girmesine sebep olmaktadır. Hal böyleyken sürücüler ikinci el lastik fiyatlarını da incelemektedir.

İkinci El Lastikler Kurallara Göre Nasıl Olmalıdır?

 

Tasarruf yapma niyetiyle kısaca fazla maliyetten kaçınma arzusuyla sürücüler ikinci el lastik piyasasına yönelmektedir. İkinci el lastik alırken dikkat edilmesi ve özen gösterilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Tüm araçların lastikleri için gerekli olan kuralları şu maddeler halinde sıralayabiliriz:

 

  • Lastik ebatları mutlaka otomobil üreticisi tarafından onaylanan değerlerde olmalıdır.
  • Önceden belirlenen yük ve hız endekslerine uyum göstermelidir.
  • Aynı aksa takılan lastiklerin birbiriyle aynı olması gerekmektedir. Yani lastiğin yüz ve hız endeksleri de dahil olmak üzere aynı markaya, aynı modellere ve aynı boyutlara sahip olması gerekir.

İkinci El Lastiğin Avantajları ve Lastik Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İkinci el lastik almak; sıfır lastik fiyatları düşünüldüğünde büyük bir maliyet azaltımını beraberinde getirir. Hele bir de araca uygun ve uyumlu lastik bulunduğu takdirde makul fiyatları kesinlikle kaçırmamak gerekir. Almış olduğunuz lastiklere istediğiniz ve beğendiğiniz türde bir jant takmak da sizin elinizdedir. Ayrıca eski bir otomobil sahibiyseniz ve lastiklere fazla masraf etmek istemiyorsanız sizin için ikinci el lastik yani çıkma lastik son derece uygundur. Bu durumda yani ikinci el lastik almak istediğinizde beklediğinizden de fazla kar edebilirsiniz.

Bunlara ek olarak Kartal ikinci el lastik satın alırken; lastik yanakları üzerinde çatlak, genişleme ya da şekil bozukluğu gibi hasarların olup olmadığının kontrol edilmesi gerekir. Bu türden hasarların bulunmadığının bir teknik servis tarafından da kontrol edilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Ayrıca lastik iyi olsa bile yaşı kesinlikle teyit edilmelidir.

Whatsapp