4 Mevsim Lastiğin Avantajları Nelerdir?

4 Mevsim Lastiğin Avantajları Nelerdir?

4 Mevsim Lastik

Maltepe 4 mevsim lastik adı üzerinde her zaman kullanılabilecek olan lastiklerdir. Çok amaçlı ve orta derece diş deneyimine sahip lastik olarak bilinir. Kısaca kış ve yaz lastiklerinin karışımı olarak da düşünülebilir. Yağışlı, çamurlu, karlı ve kuru yani hemen hemen her zeminde kullanılabilen türde lastiklerdir. Ortalama bir performans göstermesi için üretilmiş olan lastiklerdir. Bunu açmak gerekirse yaz mevsiminde kış lastiklerinden daha iyi performans gösterir; kış mevsiminde yazın kullanılan lastiklerden daha iyi performans gösterir. Ülkemizdeki gibi bahar aylarının daha çok yaşandığı iklimlere uygun lastiklerdir. İklimler arası yaşanan geçiş dönemlerinde, bu lastikler rahatlıkla tercih edilebilir. Sessiz bir sürüş keyfi, ortalama bir diş ömrü ve ortalama bir yakıt tasarrufu sağlamasıyla bilinir.

4 Mevsim Lastiğin Kullanım Alanları

Maltepe 4 mevsim lastiğin kullanım alanlarını saymak gerekirse maddeler halinde şöyle sıralayabiliriz:

  • 4 mevsim lastik, içinde bulunulan mevsimin özelliklerine sahip olmayan bir hava olayıyla karşılaşıldığında oldukça fazla işe yarar. Hatta tam da bunun için kullanılır denilebilir. Örnek vermek gerekirse; yazın bir anda yağan yoğun bir yağmur ya da dolu yağışı normalde yazın kullanılan standart lastiklerden daha fazla verim sağlar. Yani yaz lastiğiyle bu tip bir havayla karşılaşılmasındansa 4 mevsim lastikle bu tip havalarda daha etkin bir sürüş keyfi ve güvenliği sağlanmış olur.
  • Bu tip lastiklerin asıl kullanım amaçları bahar aylarında yaşanmakta olan belirsiz hava olaylarıdır. Bu yüzden yaşanılan coğrafya göz önünde bulundurulduğu takdirde 4 mevsim lastik ülkemizde bulunan araçlar için son derece uygun kullanıma sahiptir. Bahar aylarının daha uzun yaşandığı ülkemize benzer iklimlerde de Maltepe 4 mevsim lastiğin kullanılması oldukça idealdir. Bunun için lastik seçiminde içinde bulunulan coğrafyanın iklim türüne azami hassasiyet göstermek gerekir.
  • Lastik kullanımında yapılan doğru seçim; performans, yol güvenliği ve yakıt tüketimi gibi durumlarda kendini olumlu yönde hissettirecektir. Yaşanan belirgin mevsim özelliklerine sahip yerlerde, 4 mevsim lastiğin kullanılması uygun olmayacaktır.
  • Araç, her gün belirli amaçlarla kullanılıyorsa yani yoğun kullanıma sahip ise 4 mevsim lastik böyle bir kullanıma uygun lastik türü değildir. Bir başka deyişle, araçla yıl boyu düşük mesafe katediliyorsa aracın 4 mevsim lastik kullanımına uygun olduğu söylenilebilir. Böylesi bir durum kış ve yaz için ayrı lastik kullanımını ortadan kaldırır; aynı zamanda bu durum araç için katlanılması gereken lastik maliyetlerini düşürür ve lastik depolama sorununu bertaraf eder.
  • Kış mevsiminin yoğun bir şekilde geçirilmediği iklimlerde 4 mevsim lastik kullanılabilir. Ancak yaz mevsiminin yoğun bir şekilde yaşandığı aşırı sıcak havalarda, 4 mevsim lastik kullanımı da lastiğin ömrünün kısalmasına sebebiyet verir. Bu tercih, başlangıçta tasarruf amaçlı bir seçim iken sonrasında daha fazla masraf içine girilmesine yol açabilir. Söz konusu tercih, aynı zamanda yol tutuşunu ve araç performansını da olumsuz yönde etkiler.
  • Maltepe lastik kullanımında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus da 4 lastiğin aynı tür lastik olmasıdır. Yani araçta kullanılan lastiklerin birbirinden farklı olması avantaj yerine dezavantaj getirir. Çünkü kullanım ömürleri aynı olmayan lastiklerin aşınma süreleri birbirinden farklıdır ve bu durum randımanlı bir sürüş keyfini ve kalitesini fazlasıyla etkiler. Ayrıca bu tarz bir tercih, araca hiç umulmadık zararlar da verebilir. O yüzden bilinçli ve sorumlu bir sürücü olarak araçta kullanılan 4 lastiğin de aynı tipte olmasına özen gösterilmeli ve lastik seçiminde, yaşanılan iklimin özellikleri dikkate alınmalıdır.

Maltepe lastik kullanımında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus da 4 lastiğin aynı tür lastik olmasıdır. Yani araçta kullanılan lastiklerin birbirinden farklı olması avantaj yerine dezavantaj getirir. Çünkü kullanım ömürleri aynı olmayan lastiklerin aşınma süreleri birbirinden farklıdır ve bu durum randımanlı bir sürüş keyfini ve kalitesini fazlasıyla etkiler. Ayrıca bu tarz bir tercih, araca hiç umulmadık zararlar da verebilir. O yüzden bilinçli ve sorumlu bir sürücü olarak araçta kullanılan 4 lastiğin de aynı tipte olmasına özen gösterilmeli ve lastik seçiminde, yaşanılan iklimin özellikleri dikkate alınmalıdır.

Whatsapp